Bindevævsmassage med sugekopper


Hvad er bindevævsmassage med sugekopper?


Bindevævsmassage med sugkopper er en massage-form, hvor der anvendes sugekopper. Huden påføres en massageolie, der gør det muligt at bevæge sugekopperne hen over kroppen i en glidende bevægelse.

Når sugekoppen sættes på huden dannes der et undertryk i huden og det underlæggende væv. Ved hjælp af undertrykket opløses infiltrationer/ophobninger, og der skabes en øget blodcirkulation/blodgennemstrømning, som både skaber en øget tilførsel af ilt og næringsstoffer til området og øger afledningen af affaldsstoffer og væske fra området – og det er godt, da ophobede affaldsstoffer kan give os både smerter, gøre os mindre mobile, stjæle vores energi og generelt få os til at føle os utilpasse.Hvad er bindevæv?


Bindevævet er det væv, der giver kroppen form og fasthed. Samtidig fungerer bindevævet også som depot for de affaldsstoffer og væske, som kroppen af forskellige årsager ikke formår at skille sig af med på optimalvis.

En stor del af kroppens væv udgøres af bindevæv. Vores muskler består af store dele bindevæv, og det samme gælder vores ledbånd, hud, blodkar, organer mv. Det betyder, at der sagtens kan være tale om et bindevævs-problem, når vi taler om ømme muskler, og det samme gælder gener fra vores led, som blot er to områder mange bøvler med.Hvad er ophobninger – og hvad betyder de for vores kropslige tilstand?


Når affaldsstoffer og væske ophobes i vores bindevæv, kan bindevævet miste sin elsticitet og blive mere stift i det. Det kan begynde at bule ud det, og det kan blive rigtig smertefuldt.

Forestil dig en person i en våddragt – rummet mellem våddragten og personen inden i våddragten er bindevævet. Bindevævet fyldes langsomt op med af affaldsstoffer og væske. Det begynder at spænde rundt omkring, det bliver sværere for personen at bevæge sig ordentlig, det begynder at smerte, da nervetråde bliver klemte, og det begynde at bule ud her og der, fordi vævet er ”fyldt op”. Måske kan du se det for dig – måske kan du næsten mærke det på din egen krop - faktum er i hvert fald, at ophobede affaldsstoffer og væske kan medføre en lang række ”helt almindelig” skavanker såsom

spændinger (fx. i nakke og skuldre)

smerter (fx. i lænd, nakke og skuldre, hovedpine og også smerter ved berøring eller stød)

led-problemer (fx smerter i knæet eller problemer med at løfte armen ordentlig op over hovedet)

stivhed (fx. i lænd eller nakke)

nedsat mobilitet (fx i lænden eller en skulder/arm)

uro, rastløshed, træthed og smerter i benene

appelsinhud/cellulite (bulet hud – huden har mistet sin glatte struktur)


Ophobning af affaldsstoffer kan også stjæle vores energi, så vi er trætte og uoplagte, det kan give os en dårlig søvn om natten og give os en generel følelse af utilpashed. Jeg har oplevet mange få både mere energi, en meget bedre søvn og en generel bedre tilpashed/velværsfølelse som en sidegevinst til behandling af et andet problem.


Noget så almindeligt som en myose/muskelinfiltration (de små smertefulde, kugleagtige spændinger vi kan mærke i fx. nakken/skuldrene af og til) er også en form for ophobninger. Forestil dig at du sidder foran computeren en hel dag, hvor du sidder og spænder og trækker skuldrene godt op under ørerne. I denne position lukker de spændte muskler af for blodgennemstrømningen (ikke 100%, men i en vis grad), hvilket gør det svært for affaldsstoffer fra mukelarbejdet at komme videre i systemet. I stedet indkapsles disse affaldsstoffer og bliver til små hårde infiltrtioner, der sidder og spænder og smerter.

Kan bindevævsmassage med sugekopper hjælpe mig?


Vi er alle forskellige og det er meget forskelligt hvordan vi reagerer på behandling. Derfor er det også svært at sige, om behandlingen vil kunne afhjælpe netop dit problem - men, bindevævsmassage med sugekopper er en effektiv massage-form og sugekopperne viser deres værd igen igen. Det er altid et forsøg værd - kroniske smerter, manglende energi, reduceret mobilitet mv. kan alt sammen være enormt belastende i dagligdagen og forringe vores livskvalitet - hvorfor ikke give det er skud?Gør bindevævsmassage ondt?


Som udgangspunkt er bindevævsmassage med sugekopper en smertefri behandling, men når der er bundet affaldsstoffer og væske til vævet, kan vævet være temmelig ømt, og så kan behandlingen gøre ondt (ligesom al anden massage også kan være smertefuld). Når massagen er forbundet med smerte, er det dog en smerte, der som regel aftager hurtigt i behandlingen og også en smerte, der føles godt, i den forstand, at det kan mærkes, at behandlingen gør godt – massagen kan virke helt befriende og give en lettelses-følelse.

For personer, der ikke kan udholde ”almindelig” massage, fordi det er for smertefuldt, når der trykkes ned i det ømme væv, kan dette være et direkte behageligt alternativ – det hører jeg tit, da der ved denne behandlingsform ikke trykkes ned i det ømme væv. Man kan på en måde sige, at der tages omvendt fat, da der er tale om et undertryk. Anden info


Behandligen kan give blåmærker. Det er meget forskelligt fra person til person og afhænger af, hvor belastet vævet er. De blå mærker er dog helt uskadelige og forsvinder som regel i løbet af få dage.


Bindevævsassage med sugekopper virker stærkt udrendsende/afgiftende, og derfor er det meget virgtigt at drikke rigeligt vand efter behandlingen (uden at overdrive).


Behandlingen er ikke for dig, der er får blodfortyndende medicin, der har cancer eller er gravid. Jeg behandler ammende, men til dig der er ammende, vil jeg dog lige påpege at behandligen virker stækt udrendsende.Bindevævsmassage med sugekopper - erfaringer og resultater


Bindevævsmassage med sugekopper kan afhjælpe både akutte og mere  kroniske problemer.


Mine erfaringer med sugekopperne er mange, og alligevel overraskes jeg igen og igen, når mine klienter rejser sig fra briksen, eller når jeg får tilbagemeldinger efterfølgende.


Mine erfaringer med sugekopperne


- At afhjælpe gamle infiltrationer, der har generet og givet smerter i årevis - infiltrationer der ved berøring kan føles som en bule, en kugle eller et forhærdet område. Det kan fx. være en “bule” der aldrig er forsvundet igen efter en skade eller et slag.


- At personer med kronisk hovedpine slipper af med deres hovedpine på bare få behandlinger - hovedpine, der i det daglige dræner den ramte for energi eller giver søvnløse nætter, og også voldsommere hovedpiner som ved migræne.


- At afhjælpe slemme – nærmest kroniske smerter i fx. nakke/skulder-området eller lænden.


- At  give mobiliteten tilbage i fx. lænd og nakke.


- At klienter med led-problemer får mobiliteten igen – det kan fx. værre klienter, der inden behandlingen ikke kan løfte armen op over hovedet, fordi det ”låser” omkring skulderen, der efter behandlingen står og svinger armen rundt.


- At klienter, der ”bøvler” med benene har en helt flyvende fornemmelse i benene efter behandingen – at uroen i benene forsvinder – den slags uro, der kan gøre det uudholdeligt at sidde på sofaen om aftenen eller gøre det svært at falde i søvn. At tungheden, væskeophobninger(ødemer) og smerter forsvinder. Og at benene ikke bliver så hurtigt trætte – det bliver muligt at gå længere.


- At afhjælpe skinnebensbetændelse.


- At afhjælpe tendens til krampe i benene.


- At reducere appelsinhud/cellulite.


- At tendensen til smerter ved let berøring eller lette stød forsvinder – det kan fx. være i arme eller ben (der hvor vi har de store depoter).


- At afhjælpe smerter i knæene.


- At afhjælpe symptomer forbundet med bindevævssygdomme – fx. muskelgigt


- At afhjæpe problemer som social-angst, tanke-mylder og udbrændthed.
bindevævsmassage-med-sugekopper-karen-lauper-naturlig-velvære
bindevævsmassage-med-sugekopper-karen-lauper-naturlig-velvære